Fideszes családi cég szerkesztheti havi 900 ezerért a soroksári helyi lapot

Egészen pontosan: havi 900 ezerért egy nyíregyházi fideszes cég szerkeszti a soroksári önkormányzati lapot. Közpénzből.

A momentumos érdekeltségű Nyíregyháza2019 közölt tényfeltáró cikket arról, hogy egy fideszes család cége nyerte azt a pályázatot, amit a Soroksári Hírlap nevű önkormányzati - azaz adóforintokból finanszírozott - újság szerkesztésére írtak ki. A nyertes összeg 900 ezer forint/hó.

A történet főhősei a Petneházy család tagjai. A családfő, Attila, a korábbi színész 2014-ben fideszes önkormányzatiból országgyűlési képviselő lett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Fia, Dávid a megyei Fidelitas vezetője volt, neve felbukkan több cégben is, így a nyertes, most már kizárólag családi Promotheus Bt.-ben is. Nem mellékesen remek baráti és üzleti kapcsolatban áll a szintén helyi fidelitasos Szoboszlai Gyulával.

A Nyíregyháza2019 blog szerint a fideszes/fidelitasos körökben gyakran előfordul, hogy ha egy vállalkozás meg akar nyerni egy pályázatot, akkor felkér egy-két cimborát, hogy nyújtsanak be ők is (ellen)árajánlatot, nem feltűnően magasabb összeggel. Így a siker borítékolt. Ebben partner volt a Altamira Kft. és az OrientMe Bt. Utóbbi a Lácz családon és Szoboszlai Gyulán keresztül köthető a Promotheushoz, és mint  haveri cég, ellen árajánlat adónak alkalmas volt. 

A lap emlékeztet, hogy a Petneházy család igyekszik kihasználni a politikai kapcsolatrendszerét, fideszesekhez hűen szeretik közpénzből gyarapítani a magánvagyonukat. Pethenázyné Bugán Magdolna a nyíregyházi színházi ügyvezetés után a Nyíregyházi Civil Fórum és az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság elnöke lett. Egyik munkatársa Szoboszlainé.

Petneházy Dávid pedig PR kommunikációs tanácsadás címén 2019-ben 10 millió 550 ezer forinttal lett gazdagabb a Miniszterelnökség jóvoltából2019 júliusában létrehozott alapítványa pár hónapnyi működés után  ráadásul támogatást kap a Miniszterelnökségtől, a Köztársasági Elnöki Hivataltól, az Emberi Erőforrások Minisztériumától, Budapesttől és a Budai Polgári Casinótól.

A Jóisten és Orbán Viktor, ugye?