Hollik István már videót is készített arról, hogy "Karácsony a felelős a Pesti úti idősek otthonában történtekért"

Nem törte meg azt a jó hagyományt, miszerint kormánypárt videók tartalmának 99,99999 százaléka bődületes hazugság.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint itt az ideje, hogy Karácsony Gergely főpolgármester vállalja a felelősséget azért, ami a Pesti úti idősotthonban történt a koronavírus-járvány alatt.

Tényekkel alátámasztott (ja, nem) videójában arról beszél, hogy Karácsony Gergely a népjóléti bizottság ülésén "lebukott", mert szerinte kiderült, hogy "nem volt fizikailag jelen orvos az intézményben".

A Fidesz gyomorforgató lejárató kampánya az elmúlt hetekben ezt 1536517317361463416347131735173517. alkalommal hangsúlyozta, szóval Hollik monológjában valójában nincs túl sok nóvum.

Az viszont kifejezetten visszataszító a fejét még gondolkodásra használó állampolgár számra, hogy Hollik István mindezt úgy hazudja, hogy

a főpolgármester nyilvánosságra hozta a jelentést és tételesen cáfolta azt az állítást, hogy nem volt orvos az idősotthonban. Karácsony Gergely szerint márciusban minden nap, áprilisban pedig vagy egy tucatnyi napon volt orvosi jelenlét. Ráadásul nem feltétel az, hogy az orvos főállású legyen.

Egyébként Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója az ATV-nek arról beszélt, hogy a kormányzati kommunikáció már a 2022-es választásokra készül, így azt szeretnék, ha Karácsony Gergely neve összeforrna a Pesti úti idősotthonban meghalt betegek ügyével. 

A Publicus felmérést is készített arról, hogy vajon Karácsony Gergely vagy a kormány a felelős a Pesti úti idősotthonban történtek miatt. Ebből az derül ki, hogy a megkérdezettek 42 százaléka szerint a kormány hibája a kialakult helyzet, Karácsony Gergelyt a budapestiek 24 százaléka tartja felelősnek. A kutatásból az is látszik, hogy a fideszes szavazóknak csak 6 százaléka gondolja azt, hogy a kabinet hibázott, az ellenzéki voksolók pedig egyértelműen a kormányt és szerveit teszik felelőssé.