Verhofstadt Orbánról: Hitler óta nem látott Európa ilyen fellépést

Mindenki nyugodjon le, Kovács Zozó már meg is fejtette, ki áll az újabb támadás mögött: Soros!

Adolf Hitler 1933-as Felhatalmazási törvénye óta nem látott ilyen fellépést Európa

- jelentette ki Orbán Viktorról és a koronavírus miatti veszélyhelyzetben kihirdetett rendeleti kormányozásról Guy Verhofstadt, aki 2009 óta az Európai Parlament tagjaként a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) frakcióvezetője a Project Syndicate-re írt cikkében, ahol arról értekezik, hogy megöli-e a demokráciát a jelenlegi világjárvány.

Írásában aggasztónak nevezi azokat az erőfeszítéseket, amelyek a járvány miatt kialakult válságot a demokrácia aláásására használják fel, a példák között pedig elsőként hazánk erős és büszke miniszterelnökére, Orbán Viktorra hivatkozik. Kiemeli, hogy

Orbán az elmúlt évtizedben folyamatosan támadta a szabad sajtót, a civil szervezeteket és a politikai ellenfeleit. Most pedig ürügyként használja a járványt arra, hogy olyan jogszabályokat vezessen be, amely határozatlan időre lehetővé teszi számára a rendeleti kormányzást.

Akinek van kedve és gyomra a tudást a CEU-n magába szívó Kovács legújabb összeesküvés-elméletét elolvasni, amiben a szintén Sorosnál tanuló vezérét védelmezi, csak tessék:

Természetesen a miniszterelnök és az általa vezetett kormány pontosan tudja, mit tesznek. Szavazóik pedig közben úgy csüngenek a propagandán, mint Semjén a populista vezéren. Tudjuk, sokat kérünk, de amikor idehaza több millió ember, és már a fél világ határozottan elítéli Orbánt és rendszerét, akkor talán lassacskán eltöprenghetnének kicsit...