Vérbeli NB1: Kinyomtatott szurkolókkal készülnek az újrakezdésre

A bajnokság folytatódik, egyelőre nézők nélkül. De milyen lehet az, futball üres lelátók előtt? - teszi fel a kérdést a Ferencváros.

A futball üres lelátók előtt elég sza..., illetve: rossz. Ezt pedig egy NB1-es csapatnak illene tudnia, nézők előtt ugyanis a hazai bajnokság csapatai ritkán játszanak. Persze, a Ferencváros élcsapa csak néhány évig volt kénytelen megtapasztalni a szurkolók nélküli létet, egészen addig, míg pont véletlenül a választás előtt Kubatov Gábor kiegyezett az ultrákkal. Azóta legalább a Groupama Aréna nem üresen kong a meccsek alatt. 

Most azonban más helyzet adódott a járvány idején újrainduló NB1-ben. A szurkulónélkülésig végtelen űrjét a Ferencváros szeretné kitölteni. És ehhez már a legalkalmasabb eszközt is megtalálták: 

Kinyomtatják a szurkolókat.

A Ferencváros következő mérkőzése a május 23-i, Debrecen elleni bajnoki lesz, így pedig fergeteges hangulat ígérkezik.

Egyébként a bajnokság újrakezdésével Csányi Sándor MLSZ elnök álma is megvalósul, hiszen nagyon aggódott korábban, hogy lehet-e májusi folytatás. 

Bár április végén elismerte, hogy a "nézőszám terén kitűzött célokat nem sikerült teljesíteniük", ez szerinte nem az ő hibájuk.

"Ez nem az érdeklődés hiánya, hiszen a tévében a magyar válogatott meccsei a legnézettebbek, ezután jön az NB I, amit többen néznek, mint a topbajnokságokat. Engem is jobban érdekel egy Paks–Kisvárda, mint egy spanyol bajnoki, leszámítva mondjuk az El Clásicot. A stadionépítés is közrejátszott abban, hogy kevesebb volt a néző, hiszen sok klubnak otthonától távol kellett játszania. A családbarát körülmények már megvannak, leszámítva a trágár kifejezéseket, az antiszemita, kirekesztő bekiabálásokat. Láttuk a Fradi és a Fehérvár nemzetközi meccsein, hogy a magyar szurkolók igenis tudnak viselkedni. Ezt kellene elérni a hazai meccseken is, ezért legtöbbet a klubvezetők tehetnek"

- mondta az MLSZ parádés elnöke, a Magyar Labdarúgó-szövetség áprilisi (elektronikus) tisztújító közgyűlésen.