Újraindul az élet: Megint Gyöngyöspata és Soros György neve pörög a Fideszben

Vagy még mindig?

A gyöngyöspatai perrel csak egy szereplő járt jól, az a Soros-szervezet, amely az egészet kiagyalta, megszervezte és végigvitte - jelentette ki Horváth László miniszterelnöki megbízott. A térség fideszes parlamenti képviselőjéről amúgy nem sokat hallani, most a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában végre kapott egy feladatot.

Ki is emelte: egy Soros György által nyíltan támogatott szervezet rendezte meg a pert. Nem a cigány családoknak jutott eszébe a bíróságra menni, őket oda vitték - tette hozzá.

A képviselő szerint az ítélet igazságtalan, társadalmi hatásait nézve rendkívül káros és békétlenséget teremt. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az alapítvány képviselője néhány órával a Kúria ítélete után arról beszélt, a gyöngyöspatai ügy hasonló perek indításához is jó lehet. Horváth László szerint ez is azt igazolja, hogy ez egy pénzszerző, politikai akció volt, amit modellként kívánnak máshol is felhasználni.

Mint ismerr, múlt hénen kedden döntött a Kúria a gyöngyöspatai iskolai szegregációs per felülvizsgálati kérelméről, amit az iskola fenntartói, a gyöngyöspatai önkormányzat, és a Hatvani Tankerület azért nyújtott be, hogy pénz helyett természetben kártalaníthassák a diákokat. A Kúria elutasította a kérelmet, és fenntartotta a Debreceni Ítélőtábla jogerős döntését. Ez azt jelenti, hogy ki kell fizetni a korábban megítélt 99 millió forintos kártérítést annak a 60 gyöngyöspatai roma diáknak, akiket az ítélet szerint a gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskolában jogellenesen elkülönítették társaiktól és alacsonyabb szintű oktatást biztosítottak számukra.

Ne felejtsük el, hogy a témában nemzeti konzultációra is készült a kormány, ami sajnos a koronavírus miatt háttérbe szorult. Akárcsak a börtönbiznisz. :( Viszont van már helyette 2-es számú Soros-tervünk.