Nem hittük, hogy lehet olyan kétszereplős videó, amiben nem Szarvas Szilveszter a kellemetlenebb fél - De igen!

Mi lehetett a cél?

A magyar közélet jó ideje arra a szintre süllyedt, ahol az embert tényleg, de tényleg nem érik meglepetések. Nincsenek váratlan fordulatok, hiszen tökéletesen modellezhető előre, ki, mire, milyen reakciót fog adni. Így volt ez egészen 2020. május 19-ig, amikor is jött Gurmai Zita az MSZP-ből és olyat tett, amire aligha számíthatott bárki ezen a bolygón.

Szarvas Szilveszter HírTV-s kamerával pattant a képviselő elé, hogy feltegye neki a megszokottan ostoba, Lendvay utcában megírt kérdéseit. Ekkor azonban Gurmainak egy döbbenetes csavarral sikerült elérnie, hogy létrejöjjön a történelem első olyan kétszereplős videója, amiben nem Szarvas Szilveszter a kellemetlenebb fél.

A döbbenten, tátott szájjal pislogó állampolgárnak az alábbi 1 perc után valószínűleg csak annyira futja, hogy:

"Miért?" "De tényleg, miért?"

A Pesti Srácok amúgy Usain Bolthoz hasonlította Gurmait, nekünk egészen más jutott eszünkbe. Utoljára talán Rogán Antal menekült ilyen méltóságteljesen az Index elől, bár neki legalább kéznél volt az autója.

Na, jó, azért Kósa Lali "futása" az 1300 milliárdos kérdés elől, se volt semmi!

És ha már ennyire nosztalgiázunk, illik itt megemlíteni a nemrég gyanusítottként kihallgatott Boldog Pistát is, aki szintén nem szeret annyira nyilatkozni. Mármint a "balliberális médiatúlsúlynak".