Orbán buktatta le a karantén szabályait megszegő Dzsudzsákot

Miután a fővárosban megnyitottak a vendéglátóegységek teraszai, a miniszterelnök roppant szórakoztató Facebook-oldalára remek képek kerültek fel az újraéledő Budapestről. A fotókon, amiket természetesen a populista „vezér” háziportáljaként funkcionáló Origó is szemlézett, a Külügyminisztérium által Dubajból hazareptetett Dzsudzsák Balázs is felbukkant.

A focista hazaérkezését követően Orbán kedvenc sportlapjának azt nyilatkozta, hogy két hétre karanténba vonul:

Most, hogy hazaértem, két hétre karanténba vonulok. Megérkeztem a budapesti otthonomba, a következő tizennégy napban ki sem teszem a lábam a kerítésen kívülre. Nagy segítség, hogy idehaza legalább kert van, ahová ki tudok menni, és az edzéseket is sokkal jobb körülmények között végezhetem. Van futópadom, súlyzóim, minden rendelkezésre áll, hogy jó erőben tartsam magamat. Úgy tűnik, most a karanténok ideje következik, hiszen miután június elején visszatérek Dubaiba, ott is két hétre be kell zárkóznom a négy fal közé. Az edzések június végén kezdődnek.

Mindezt azonban a jelek szerint nem sikerült tartani, hiszen Dzsudzsák hazatérése és az említett fotó felbukkanása között nem telt el két hét.

Mindezek tükrében két dolog lehetséges:

Vagy következménye lesz a magyar válogatott labdarúgó felelőtlenségének vagy Magyarországon nem kötelező betartani a karanténra vonatkozó szabályokat.

Egyelőre úgy tűnik, a nertársakra más szabályok vonatkoznak, mint az "átlag" állampolgárokra. Emlékezhetünk, hogy márciusban az erősen koronagyanús B. Nagy László is elhagyta a karantént, és bement a parlamentbe szavazni. De eszünkbe juthat Gulyás Gergely produkciója is, amikor kijárási korlátozás volt érvényben, és emberek tízezrei vesztették el a munkájukat a vendéglátóhelyek bezárása miatt, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bátran beült falatozni a Várkert Bazárnál lévő Felix nevű étteremben a húsvéti hosszú hétvégén. Bár állítólag csak elvitelre rendelt.