Kásler szerint alvilági erők munkálkodnak ellene, olyan utasítás pedig nem volt, hogy ki kellene üríteni a kórházi ágyakat

Tudja még fokozni! Orbán embertelen emberminisztere természetesen egy propagandalapnak, a Demokratáknak adott interjút, méghozzá elemi erejűt.

Ilyen utasítás soha nem hangzott el. A kezelés és az intenzív ellátás bővítésének a feltételeit kellett biztosítaniuk

- utalt arra szemrebbenés nélkül Kásler, hogy szerinte csúsztatás azt mondani, hogy ki kellett üríteni a kórházi ágyakat.

Az már más kérdés, hogy amióta Szél Bernadett kikérte a Kásler-terv részleteit, bizonyíték is van rá, hogy a miniszteri utasítás miatt, előkészítetlenül, kapkodva és a betegjogok teljes figyelmen kívül hagyása mellett zajlott a kórházi ágyak erőltetett ütemű kiürítése:

Az április 7-én kelt miniszteri utasításban ugyanis például az is szerepel, hogy

a közfinanszírozott teljes ágykapacitás "minimum 60 százalékát" COVID-19 fertőzott betegek ellátására kell alkalmassá tenni április 15-ig. Tehát valóban 8 napot kaptak az intézmények arra, hogy ágyaik 60 százalékát kiürítsék.

Kásler azt is megpróbálta megindokolni, miért rúgott ki kórházigazgatókat a járvány elleni harc kellős közepén, szerinte

ezek az emberek olyan komoly hibákat követtek el, hogy neki mérlegelési lehetősége sem volt, muszáj volt meneszteni őket.

Csakhogy azóta kiderült az is, hogy a székesfehérvári kórház főigazgatóját például azért távolította el, amit nem is ő, hanem annak utódjául kinevezett orvosigazgató követett el.

A totálisan alkalmatlan miniszter szerint ő áldozat. Úgy látja,

nem én vagyok az első, de nem is az utolsó, akit célkeresztbe állítanak. Igaz, kedvükre való engem támadni, mert megvallottan keresztény és nemzeti elkötelezettségű vagyok. Olyan személyek gyilkosoznak le, akiket vagy akik családtagjait gyógyítottam az onkológián. Ez szellemi alvilág, nem foglalkozom vele. Egész életemben fegyelmezett és tudatos ember voltam, a szeretteim és a nemzetem iránti felelősség mellett a hivatásom kötelez. Nem hagyom, hogy provokáljanak, hogy kizökkentsenek a lelki nyugalmamból. (...) Ezért őszinte meggyőződéssel mondhatom, hogy alvilági mesterkedésekkel nem lehet éket verni a kormány tagjai közé.

Folytatódik tehát Kásler harmatgyenge mosdatási kísérlete.

Van viszont egy rossz hírünk: Senkit nem érdekel, hogy Kásler keresztény. Alvilági erők sem munkálkodnak, legalábbis nem azon az oldalon, ahol ő gondolja. Egyetlen dolog van, ami miatt Káslert, és a kormányt támadások érik. Ez pedig az elmúlt hetekben meghozott, súlyos következményekkel járó, felelőtlen döntések sora.

Ha pedig ez az ember valóban felelősséget érezne nemzete iránt, és tisztelné hivatását, már réges régen önként, lehajtott fejjel távozott volna a közéletből.