Egy Ripost-cikkre hivatkozva kéri számon Karácsony Gergelyt a KDNP

Nacsa Lőrinc korábban a Fidelitasban futott be kiemelkedő politikai pályát, karrierje most ismét felfelé ívelő pályára lépett. Oknyomozása során ugyanis - ami egy Ripost-cikk elolvasásásban merült ki - felelősségre vonta Karácsony Gergelyt a Pesti úti idősotthonban történtek miatt.

A hitelességéről messzi földön híres kormánypárti Ripost névtelen megszólalókra hivatkozva megírta:

A Pesti úti idősotthonban 160 betegre jut egy nővér, alig fürdetik a lakókat, a mosással, fertőtlenítéssel is spórolni kell.

Szerintük ez leginkább azért szégyenteljes, mert ugye a Karácsony Gergely vezette Főváros az intézmény fenntartója. Bár a "nyilatkozó" "nővérek" állíatolag korábban dolgoztak a Pesti úton, az nem derül ki, hogy mikor. De Tarlós István uralkodása idején bizonyára semmilyen probléma nem volt egyetlen budapesti idősotthonban sem, a gondok 2019 októberében kezdődhettek, amikért egytől egyig Karácsony Gergely a felelős.

Karácsony Gergely azóta sem tájékozódik személyesen: már 70 napja van veszélyhelyzet, de mégsem látogat el az otthonba, a felelősséget pedig elhárítja. Pedig az ott dolgozók szívesen a szemébe mondanák mi is az igazság - írja a Ripost.

Az a Ripost, ami közvetlenül emellett ilyen közérdekű információkat is közölt, gondos tényfeltárás után:

Szóval, ezekre az adatokra - mármint nem Baukó Éva melleire - hivatkozva Nacsa Lőrinc sajtótájékoztatót tartott. A Fidelitas egykori tehetsége a kormánypártok véleményét összegezve az MTI-nek elmondta: a fővárosi önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben eddig 68 halálos áldozata volt a koronavírusnak, közülük 44-en a Pesti úti idősotthon lakói voltak. Azóta semmit nem javultak a körülmények, pedig a tisztifőorvos azonnali intézkedésekre kötelezte a fenntartót - fogalmazott.

Majd közölte: a szerdai hírek szerint az idős betegeket alig fürdetik, és még a mosással is spórolnak - egy világjárvány kellős közepén.

Az ápolók azt is elmondták, hogy még mindig nincs főállású orvos az intézményben - jegyezte meg a Riposra hivatkozva.

A konklúzió pedig, hogy "Karácsony Gergely vállalja a felelősséget". Müller Cecília amúgy éppen most közölte, hogy nyugodtan lehet ölelgetnie a nagyit annak, aki egészségesnek érzi magát. De az így esetlegesen megfertőződő idősek miatt valószínűleg kormányrészről senki nem fog felelősséget vállalni. Ahogy nem tették akkor sem, mikor Gulyás arról beszélt, hogy a 65 éven aliliak nyugodtan össze-vissza fertőzhetik egymást, vagy éppen mikor a tisztifőorvos azt üzente: egészséges emberek ne hordjanak maszkot.