A kormánymédia rákattant Varga-Damm Andrea ügyére

A Jobbik elnöksége tegnap felszólította Varga-Damm Andreát, hogy 24 órán belül adja vissza a mandátumát, ez pedig komoly érdeklődést váltott ki a Fidesz-médiában. Varga-Damm Andrea a HírTV-nek nyilatkozott, a veszprémi Jobbik elnöke pedig az Origóhoz juttatott el közleményt.

Mint ismert, kedden a Jobbik - a téma felelősének, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnökének, Varga-Damm Andreának a javaslata alapján - megszavazta az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt. Bár a kétharmaddal rendelkező Fidesz egyébként is elfogadta volna a salátatörvénybe rejtett paragrafusokat, a Jobbik frakciója miután bocsánatot kért, közölte, hogy ha megfelelően tájékoztatják a törvényjavaslat tartalmáról és megfelelően előkészítik számára azt, nem adta volna a nevét egy ilyen törvény elfogadásához. 

Mint közleményükben írták, bizalmi válság alakult ki Varga-Damm Andreával szemben, ezért felszólították, hogy - esküjéhez hűen - adja vissza a mandátumát. A képviselőnő szándéka egyelőre nem ismert, az ügy iránt nagy érdeklődést mutató kormánypárti HírTV-nek azonban azt mondta, hogy lemondatásának valódi oka nem ez.

Közben furcsa mód a veszprémi Jobbik elnöke is az orbánista médiához szaladt, hogy elsírja bánatát.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Veszprémi Szervezete kitart Varga-Damm Andrea mellett. Aktív tagja a helyi szervezetünknek, támogatjuk munkájában. Kizárása esetén a veszprémi szervezet sorsáról fogunk dönteni hamarosan - közölte Kovács Rajmund, a helyi Jobbik-szervezet elnöke, önkormányzati képviselő a "lappal".

Érdekes választás ez mindazon ocsmánysághadjárat tükrében, amit eddig a Fidesz-média a pártra és annak tagjaira zúdított az elmúlt években.

Varga-Damm Andrea várhatóan ma este jelenti be, hogy visszaadja-e a mandátumát, vagy függetlenként folytatja tovább.