Narancsos bukta: kiderült, hogy két jogszabályt is Simonka igényei szerint módosított az Országgyűlés - videó

Komolyan kivételeztek a fideszes képviselővel, akivel szemben azóta bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoznak - derült ki Polt Péter, legfőbb ügyész válaszából, melyet Hadházy Ákos kérdésére küldött.

A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz kapcsolódó törvényről és a zöldség-gyümölcs termelői csoportok támogatásáról szóló minisztériumi rendeletről van szó.

…ha valaki szabálytalanul költi el az uniós pénzeket, és ezért büntetést kap, akkor ne kelljen automatikusan visszafizetnie, hanem próbálkozhasson más számlák benyújtásával.

- összegezte a módosítások lényegét a független képviselő. Polt meglátása szerint ellenben „a Magyar Termés TÉSZ Kft és a Paprikakert TÉSZ Kft a módosítás után is sikertelenül kérte a támogatás visszavonásáról szóló döntés eltörlését.”

Hadházy Magyarország történetének legsúlyosabb nyilvánosságra kerülő korrupciós ügyének nyilvánította a történteket, melynek egyre több érintettje van. A képviselő szerint azokat a képviselőket is felelősségre kellene vonni, akik a módosítást jegyezték, ahogyan az ügyben szintén érintett agrárminisztert is.

Magyarország történetének legsúlyosabb FELDERÍTETT korrupciós ügyévé nőtte ki magát a Simonka György ellen folyó eljárás. Korábban soha nem bizonyosodott be, hogy a parlament alelnöke, egy miniszter és az Agrárkamara elnöke (a kormánypárt frakciók aktív közreműködésével) jogszabályokat módosítottak volna azért, hogy egy csalónak ne kelljen visszafizetnie a törvénytelenül felvett támogatást. Egy bő évtizede hasonlóba még belebukott volna a kormány, de Jakab, Győrffy és Fazekas urak egészen biztosan. Ma viszont legfeljebb néhány százezer emberhez jut el a hír, a nevezett urak pedig talán csak jót mosolyognak rajta, hogy lebuktak. Esetleg megkérik Rogán Antalt (aki akkor a Fidesz frakcióvezetője volt), hogy indítson ellenem egy újabb lejárató kampányt.

- írta Facebookon az eseményeket kommentálva a független képviselő.