Kásler most éppen nem tagadta, hogy ő adott utasítást a kórházak kiürítésére, de még mindig az orvosokra hárítaná a felelősséget - videó

Továbbra is összevissza beszél. Egy valamiben azonban következetes: most is azt hangoztatta, hogy nem ő, hanem az orvosok a felelősek. 

A Kásler mosdatására létrehozott, "Miniszteri percek" néven futó audiovizuális rettenet első epizódja után sem maradt szem szárazon, a második rész hasonlóan erősre sikerült.

Ebben Orbán emberminisztere, aki szerint mindenki megkapta a megfelelő védőfelszerelésta korábbiakkal ellentétben már nem tagadta, hogy ő adott utasítást a betegek hazaküldésére, mint mondta,

a hippokratészi esküt követte, miszerint a beteg érdeke a legfőbb törvény.

Alkalmatlan Kásler aztán sietve leszögezte,

végső soron az orvosok felelőssége volt a döntés, hogy kit küldjenek haza.

Igaz, miniszterként az ágyak kiürítésére ő adott utasítást.

A rendkívül spontán „interjúban” Kásler Miklós az egészségügyi rendszer átalakításáról is beszélt, itt jegyezte meg, hogy Pintér Sándorral "nagyon régi és mindkettőnk számára rendkívül gyümölcsöző" kapcsolata van.

Friss hír, hogy a Magyar Helsinki Bizottság közleményt adott ki arról, hogy pert indítanak az Emberi Erőforrások Minisztériuma ellen, hogy az végre kiadja Kásler miniszter írásos utasítását a kórházi ágyak kiürítéséről.

Nem elképzelhetetlen tehát, hogy Kásler Miklósnak hamarosan nem ilyen kényelemes helyzetben, és nem csak egy álinterjúban kell válaszolnia a kérdésekre.