Bár csak virtuálisan, de végre megint Békemenet szerveződik!

Meg kell menteni a Liget Projektet a szoclib városvezetés népnyúzó törekvéseivel szemben4!!!4!!!!!!!!!444!!!

Hiánypótló játványügyi megoldással jelentkezett a CÖF. Ja, bocsánat, a járványhoz nincs köze. A kezdeményezés talán csak úgy simán csökkentheti a Fidesz-hívőkben a szociális érintkezés hiányából fakadó szomorúságot a Karácsony Gergely elleni uszításra való felhívással, ami - legyen bármennyire is képzavar - Békemenet alakulására ösztönöz.

Mint mindnyájan jól tudjuk, az októberi önkormányzati választásokkal szoclib irányításúvá vált Fővárosi Önkormányzat Képviselőtestülete már az alakuló ülésén, tavaly novemberben meghozta a következő határozatot: „A Fővárosi Közgyűlés nem ért egyet azzal, hogy a Városligetben a Liget Budapest Projekt keretében olyan beruházások kerüljenek megvalósításra, amelynek a kivitelezése érdemben még nem kezdődött el, ezen belül különösen nem ért egyet a Fővárosi Közgyűlés azzal, hogy az Új Nemzeti Galéria megépítésre kerüljön

- indul a CÖF békés felhívása, mely melyben arra kérik szimpatizánsaikat, hogy egy „virtuális Békemenetként” vegyenek részt a (szoclib) fővárosi önkormányzat által keddre szervezett online fogadóórán, melynek a Városligetre vonatkozó építési szabályok módosítása lesz a témája. 

Mostanában a járványhelyzet miatt nincs lehetőség Békemenet megtartására, ezért kérjük, tekintsenek az online lakossági fórumra úgy, mint egy virtuális Békemenetre az eredeti Liget Projekt megmentése érdekében - teszik hozzá a hős megmentők, akik már nagyon sokszor mentettek meg minket mindenféle világméretű katasztrófától.

Mint a hvg.hu írja, a fővárosi közgyűlés hónapokkal ezelőtt arról döntött, hogy a Városligeti Építési Szabályzat (VÉSZ) tervezett módosításának elfogadásáig változtatási tilalmat rendelnek el a Városligetre. Közben azonban a parlament fideszes többsége megszavazta a Semjén Zsolt által benyújtott salátatörvényt, melynek egyik eleme épp eltörölte a Városligetre kivetett változtatási tilalmat, a kormány ezzel felülírta a Fővárosi Közgyűlés vonatkozó rendeletét. 

Karácsony Gergely a HVG360-nak adott interjúban pár hete ugyanakkor arról beszélt, a törvény elfogadása után változtatási tilalmat nem tudnak majd elrendelni, de erre nincs is szükség, mert hamarosan elfogadják a Városliget új építési szabályzatát, ami után nem lehet új épületet építeni. Ettől fél a virtuális Békemenet. Illetve fog félni, ha összejön ma 16 órától.

A CÖF amúgy a kezdetektől kíméletlen, ámde békés harcot folytat Karácsony Gergely ellen, már tavaly decemberben igyekeztek tisztázni: "az ország polgárainak felháborodása fokozódik" a szoclib városvezetés miatt.

Csak arra tudunk gondolni, hogy bár eszébe jutna Bencsik Andráséknak egy Békemenetet szervezni a koronavírussal szemben is, mert az bizonyára rögtön megszűnne létezni. Gulyás Gergely is kifejtette korábban, hogy a CÖF-nek "történelmi érdemei vannak". Azóta ilyet csak Kásler Miklósnak sikerült felmutatni.