Deutsch Tamás szerint az ellenzék akart diktatúrát

Elméletéről egy kiváló Facebook-bejegyzésben számolt be.

Bár a magyar táradalom még gondolkodni képes része már hetek óta tudja, hogy Orbán a redkívüli jogrendről való lemondással a "hős demokrata megmentő" szerepében kíván tetszelegni miután a járvány leple alatt minden jogállamot tipró és vazallusát, oligarcháját, strómanját kiszolgáló intézkedését keresztülvitte, Deutsch Tamás azért igyekszik megszólítani az említett kategóriába nem tartozó szekértábort is.

Nekik íródott az alábbi posztja:

Orbán egyébként a parlamentben március 23-án a Deutsch által is említett 90 napos korlátozást úgy utasította el, hogy ezt kamuzta:

„Szeretném jelezni, hogy önök, mi, mindannyian együtt 90 nap múlva sokkal rosszabb állapotban leszünk, mint most vagyunk. Erre készüljenek fel! Félreértik a helyzetet. Nem arról beszélünk, hogy 90 nap múlva majd összeülünk, és megvitatjuk nyugodtan, hogy véget érte a válsághelyzet”. 

Még ugyan nem telt el 90 nap, de a kormány épp azt vitatja meg nyugalomban, hogy véget ért a válsághelyzet. Az elmúlt két hónapban pedig számos olyan dolgot tettek meg, amivel tovább rugdosták a téglákat kifelé a magyar jogállamiság amúgy is inogó falából. Btw. az Alkotmánybíróság ugyan fékje lehetett volna a rendeleti kormányzásnak, a testület egyetlen egy intézkedést sem dobott vissza vagy semmisített meg.

Persze, azért szép próbálkozás Deutsch Tamástól a Facebook-posztba sűrített humoros éleslátás, a fideszes kamuhíreket nokedliként nyelő, kritikai gondolkodásról rég lemondó szekértábor már rá is harapott.