Tátott szájjal szaladt abba a bizonyos erdőbe az Origó, és a Habonyhoz köthető hírügynökség

Nem először és gyaníthatóan nem is utoljára.

Természetesen szokás szerint Soros György után nyomoztak, és ahogyan az lenni szokott, találtak is „valamit”. A Habony Árpádhoz köthető, londoni székhelyű „V4NA hírügynökség” ezúttal arra jutott, hogy

Afrikában is erőszakosan terjeszkedik a Soros-hálózat.

Megállapították, hogy A Team No Sleep Foundation nevű szervezet 2018-ban 50 ezer dollárt kapott, hogy az LGBTQ-menekültek helyzetét segítsék Kenyában.

De az Origó, szokás szerint roppant magas színvonalú „cikkben” leplezte le a V4NA-nak köszönhetően azt is, hogy

a svájci székhelyű Jesuit Worldwide Learning nevű szervezet 410 ezer dollárt kapott arra, hogy a Kakuma menekülttáborban élő 220 ember diplomaszerzését támogassa liberális tanulmányokból (Liberal Studies).

Rémisztő! Felháborító! Tessék még jobban gyűlölni Sorossssst!

Vagy inkább olvasgassanak kicsit a valóságról:

A „liberal studies” ugyanis egyáltalán nem liberális tanulmányokat jelent. Ez a kifejezés a középkori egyetemek bevezető képzésének, a hét szabad művészetnek (latinul: septem artes liberales) a megfelelője. Ez részben szabadbölcsészetet, természettudományos és matematikai tárgyakat jelent.

De algebrát, bevezetést a fizikába, vallástudományt, politikai filozófiát, szociológiabevezetőt, illetve tudományos szakszövegírást is oktatnak.

A liberal-liberális különbség nem először állította megoldhatatlan feladat elé a kormánypárti szereplőket, fluffereket, 2017-ben például szintén ebbe a csapdába esett Lázár János is.

- mutatott rá a 444.hu.