Orbán most a komoly bűnlajstromot felvonultató Salvininek nyalt be sms-ben

Madarat tolláról... - indul a klisé, amit a magyar miniszterelnök soha nem hazudtol meg.

Your fight is a good fight. We are with you, Matteo! - írta Orbán a nem kevés korrupciós ügybe keveredő Matteo Salvininek üzenve. A populista haver kínos politikai pályája mellett már olyan hírek is napvilágot láttak, hogy az oroszok pénzelik, de ez mit sem zavarja a magyar kormányfőt, hisz' jól tudjuk, efféle társaságban érzi igazán otthon magát.

A mély érzelmeket ezúttal az váltotta ki Orbánból, hogy az illetékes parlamenti bizottság elvetette az olasz Liga párt vezetőjének mentelmi jogának megvonását. A Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben az áll: "A harcod jó harc. Veled vagyunk, Matteo!". Alatta egy telefonon Salvininek küldött üzenet szövege olvasható, amelyben a kormányfő a gratuláció mellett olaszul hozzátette: "Magyarország veled van, Matteo!" 

Az olasz parlament felsőházának mentelmi bizottsága kedden jelentette be: nem támogatja, hogy megvonják Matteo Salvini szenátor, a Liga párt vezetőjének mentelmi jogát az őt korábbi belügyminiszterként érintő újabb eljárásban, az Open Arms civilhajóval tavaly érkezett migránscsoport feltartóztatása miatt.

Az orbánisták körében hősként tisztelt, bukott minisztert tavaly amúgy Huth Gergely, Bencsik András, Bayer Zsolt és ifj. Lomnici Zoltán is nyilvános élőláncban dülöngélve "védte meg", az erről készült felvétel nélkül pedig a mai napig nem hinnénk el, hogy ilyesmi tényleg megtörténhet.

Orbán és Salvini kapcsolatának, valamint a Fidesz-hívők feléjük irányuló szeretetének szellemi mélységét pedig egy, a fenti poszt alatt fellelhető komment írja le a legtökéletesebben: