Újraindult az élet Budapesten

Immár nyitva lehetnek az éttermek belső terei is. Jó étvágyat az ebédhez!

Éjféltől teljesen újraindult az élet Budapesten is, így a főváros felzárkózott a vidékhez. Megnyílhatnak az éttermek belső részei is, vagyis nemcsak a teraszokon, kerthelyiségekben  fogyaszthatnak a vendégek.

Szintén kinyithatnak és fogadhatnak vendéget a szálláshelyek. A távolságtartás szabályait azonban be kell tartani, továbbra is maszkot kell viselni a tömegközlekedési járműveken és az üzletekben, és egyelőre a 65 éveseknek biztosított vásárlási idősáv is megmarad.

Amellett, hogy Magyarországon 200 és 7 ezer közöttire tehető az aktív fertőzöttek száma, további pontos információval tudunk szolgálni: az időjárás ma - 15 és 35 fok között alakul.

Amennyiben a 20 és 35 közötti tipp jön be, érdemes inkább az eddig is látogatható kerthelyiségeket választani.

És ez bár nem egy fizetett hirdetés, szívesen ajánljuk a Budapest Parkot, ami most nem a jól megszokott koncerteknek ad otthont, mégis megnyitotta kapuit.

A kormány döntése értelmében augusztus 15-ig nem engedélyezett a kisebb rendezvények megtartása, ami kivétel nélkül nehéz helyzetbe hozta a hazai koncerthelyszíneket és szervezőket. Ki-ki a maga módján próbál túlélni, a Budapest Parknál most úgy döntöttek, hogy amíg nem rendezhetnek koncerteket, tánctereiket átrendezik, és asztalokkal, székekkel töltik meg.

(A nerkegyelt Tankcsapdával mondjuk azért kedvesen kivételezett a kormány, de a 10 éves orbáni uralkodás után ebben már nincs is semmi különös.)