Repülhet a szotyi: Újra lehet járni meccsekre, a fesztiválozóknak azonban még várniuk kell

Úgy tűnik, eddig bírta Orbán. „Na, végre! Visszatérhetnek a nézők a lelátókra! - mondhatnánk. Csakhogy a nézők nagyjából 30 éve nemigen akarnak visszatérni.

Olyan, mintha hazánk erős és büszke kormánya fordítva lenne bekötve. Miután a legtöbb európai országhoz képest lemaradva, vagy egyáltalán nem hoztak meg fontos, szükséges intézkedéseket a járvány elleni harc során, most - bár ez még szinte sehol máshol nem lehetséges - rendeletben engedélyezték nézők részvételét szabad téri sporteseményeken.

Szabadtéri rendezvénynek az számít,

amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik. Például a stadionok, az uszodák, a szabadtéri színpadok, és a szabadtéri mozik.

 A fesztiválokat kedvelők bánatára zenés, táncos rendezvényeket ugyanakkor továbbra sem lehet tartani.

A szabadtéri sporteseményeken, kulturális rendezvényeken pedig be kell tartani a következő szabályokat:

  • nem lehet minden széken ülni,
  • a nézők csak minden negyedik helyet foglalhatják el,
  • közvetlenül egymás mögé sem szabad ülni,
  • minden esetben meg kell lennie a minimum 1,5 méter távolságnak

Nos, ez gyakorlatilag kész is. Orbán brutális közpénzmilliárdokból felhúzott stadionjaiban nagyon egyszerű lesz teljesíteni ezeket a feltételeket, hiszen a nézők eddig is úgy elkerülték a lelátókat, mint a populista vezér egy fogadáson a salátabárt.

A legtöbb klubnál ugyanis - a miniszterelnök felcsúti csapatánál kiváltképp - már a világjárvány felbukkanása előtt úgy döntöttek a szurkolók, hogy inkább otthon maradnak.

felcsuti_drukkerek02_1