Lecsapott a TEK: nagyszabású akciót hajtottak végre a budapesti ügyvéd maffia elfogása érdekében

Korábban egy egész cikksorozatot szenteltünk annak az ügyvédnek, akivel kapcsolatban most bűnszövetségben, súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és más bűncselekmények miatt nyomoz a Fővárosi Nyomozó Ügyészség.

Az ügyészség közleménye szerint a 43 éves budapesti ügyvéd még 2014 kapott egy megbízást egy feltalálótól. Az üzletember, aki azzal bízta meg az ügyvédet, hogy lássa el, a kozmetikai termékeit forgalmazó cégét érintő ügyvédi feladatokat, ekkor még nem is sejtette, hogy nem éppen a legjobb embert választotta a feladatra.

Az ügyvéd ugyanis megállapította, hogy ügyfele bizalmatlan a hatóságokkal szemben, ezért úgy döntött, kihasználja megbízóját, hogy anyagi előnyhöz jusson.

Elhitette a feltalálóval, hogy rövidesen házkutatást tartanak majd nála, ezért jobb, ha átadja neki az adathordozókat, melyeken üzleti és személyes titkok is voltak. A házkutatás elmaradt, az ügyvéd viszont egy társával egyetemben azt állította, hogy a sértett üzletember érdekében, az adathordozókat a Dunába hajították.

Az ezt követő években az ügyvéd, a feltaláló üzletember kárára több gazdasági társaságot is létrehozott, azokat pedig saját embereivel töltötte meg, majd 100 ezer eurót tulajdonított el a sértettől, aki 2017-ben mondta fel a megbízást.

Az ügyvéd azonban társaival együtt ekkor zsarolni kezdte a feltalálót, akitől így az évek több százmillió forintnyi vagyont, gyémántokat, készpénzt és ingatlant szereztek meg, élet elleni fenyegetéssel.

A házkutatások és elfogások során a hatóságok bizonyítékokat, okiratokat, informatikai eszközöket, vagyontárgyakat és kábítószert is lefoglaltak. A gyanúsítottak közül öt embert hallgattak ki, hármat pedig őrizetbe is vettek.

gyemantok

penz

fű

Fotók, főoldali kép: Fővárosi Főügyészség