Áder János szerepe a járványban: 5 milliárdot kap a klímavédelmi alapítványa

A köztársasági elnökről nincs túl sok emlékünk az elmúlt hónapokból. Azt nem tartotta fontosnak, hogy államfőként szóljon a magyar emberekhez a járványról, de a túlhatalmi törvényt 2 óra alatt aláírta. Talán ekkor került utoljára a középpontba.

Ha készül egyszer könyv a hasznos közjogi méltóságokról, Áder János valószínűleg nem kap majd benne nagy szerepet. A magyar kormány ugyanakkor rendre jutalmazza a munkáját, ezúttal  5 milliárd forint tőkealapot biztosít az államfő Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványának a tevékenységei bővítésére és Magyarország környezet- és klímavédelmi céljainak elérésére. Ez egy kormányhatározatból derült ki, ami a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

A 444 emlékeztet, hogy a köztársasági elnök klímavédelmi alapítványa már 2019-ben is 10 milliós veszteséggel zárta az évet, de a kormány most egy kicsit megtolja az alapítvány szekerét.

Ja, egyébként 2018. október 15-e és 2019. június 30-a közötti időszakra korábban is hozzávágtak már Áderhez egy jelentéktelen, 499 millió forintos támogatást.