Orbán Viktor: 57!

Rendhagyó módon emlékezünk meg e jeles napról.

Bizonyára a miniszterelnök úr Facebook-oldalát mostanra már ellepték a válogatott jó kívánságok, azzal sem lövünk mellé, ha leírjuk, az „Isten áldja meg jó egészségben!”, és az „Örök hálánk kísérje útján!” - szófordulatok jellemzőek a kommentek 98 százalékát illetően.

Ezt meg is hagyjuk a rajongóknak, az Orbán 57 esztendejére való visszatekintést pedig a történészeknek, merthogy Orbán Viktor minden bizonnyal helyet kap a történelemkönyvekben.

Úgy, mint a politikus, akinek anno óriási lehetőség volt a kezében, és aki ezzel nem élt, hanem visszaélt. Aki a független bíróságok maradványait is beszántaná, aki zsebre vágta az ügyészséget, aki páros lábbal tiporja a jogállamiságot, aki nem tűri az ellenvéleményt, aki függésben tartja az országban élőket, akinek regnálása alatt évente tízezrek halnak meg kórházi fertőzésekben, akinek irányítása alatt soha nem látott méreteket öltött a kivándorlás, no meg a korrupció. Akinek a kormánya nyíltan megüzente a világjárvány alatt tönkrement emberek százezreinek, hogy nem tud velük mit kezdeni. És akinek a köre még a válság alatt is egyre nagyobbra és nagyobbra hízik.

Ma egy fickós kiégett despota, egy populista „vezér” töltötte be az 57-et, akit lassan Európa-szerte elrettentő példaként emlegetnek.

Ezt pedig arra, hogy a következőt már ne Magyarország miniszterelnökeként ünnepelje!

20170908_110309