A Fidesz vasárnapra virradóan kaidta az elmúlt hét legjelentőségteljesebb közleményét

Az, hogy ezt csak hétfőn vettük észre, sajnos nem a jelentőségteljességet támasztja alá, de azért hidd el, hogy nagyon fontos!

Tehát, a jelentőségteljesnél is jelentőségteljesebb tények legjelentősebbike, hogy:

A kormánypártok számára továbbra is a gyermek az első. Az a célunk, hogy Magyarország családbarát ország legyen, és ezen a mostanihoz hasonló nehezebb idők sem változtatnak. 

Rendkívül jelentőségteljes tény 2.:

A baloldal politikájával ellentétben a válságkezelésnél nem a családokat sújtó megszorításokban hiszünk, hanem abban, hogy a gyermekes családokat még fokozottabban kell segíteni.

Jelentőségteljes tény 3.:

Ezt tartjuk szem előtt a koronavírus-járvány alatt is, amikor számos családtámogatás elérését tettük könnyebbé és hiteltörlesztési moratóriumot tartunk fenn, hogy ezzel is segítsük a családok szociális biztonságát.

És végül, hogy a múltbéli jelentőség se merüljön feledésbe, idézésre került néhány jelentőségteljes tény az elmúlt 10 évből is:

2010 óta két és félszeresére emeltük a gyermekes családok támogatását és támogatjuk, hogy a jövő évi költségvetésben is tovább emelkedjen az erre fordított összeg, a járvány okozta gazdasági problémák kezelése mellett is. A gyermeket nevelők továbbra is számíthatnak a családi adókedvezményre, a csokra, az otthonteremtési támogatásokra, a babaváró támogatásra, a GYED extrára, a kisgyermekes édesanyákat segítő kedvezményekre, folytatódnak a bölcsőde- és óvodafejlesztések. Támogatunk minden olyan intézkedést, amely segíti a gyermekvállalást, akár a meddőségi kezelésekkel vagy az örökbefogadás egyszerűsítésével is. Emellett az a célunk, hogy tovább erősítsük a gyermekek és fiatalok védelmét.

Ja, és mindez gyermeknapra szólt. Bár erre külön nem tért ki a szöveg tartalma.