Kásler Miklós megint kamuzott egy bődületest

A miniszteri propagandapercek 3. epizódjából megint kiderült, hogy Kásler Miklós (is) rendkívül ostobának nézi a magyar embereket.

Magyarország szinte az egyetlen ország volt, amely azonnal komolyan vette az Egészségügyi Világszervezet (WHO) január 24-i figyelmeztetését a koronavírus-járvány veszélyéről – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a Miniszteri Percek című sorozatának harmadik részében a Facebookon.

A gondolkodó állampolgár pedig nyugodtan fenntarthatja magának a jogot, hogy ezen hangosan felröhögjön és bődületes kamunak nevezze. A gondolkodó állampolgár ugyanis tudja, hogy a magyar kormány hosszú hetekig magasról tett a WHO ajánlásaira, kéréseire. 

WHO március közepén például nyomatékosan felszólította az országokat, hogy minden gyanús esetet teszteljenek. Orbán Viktor viszont pár napra rá a következőt mondta a parlamentben:

"Nem akarok itt virológiai kiselőadást tartani, csak jelezni szeretném, hogy olyan a vírus természete, hogy nem tudjuk szűrni, tehát nem lehetséges kiszűrni.” 

Ráadásul tisztában vagyunk vele, hány tesztet sikerült itthon elvégezni Európa más országaihoz képest.

Aztán az megvan még, mit ajánlott Müller Cecília a Facebookon a WHO-val szemben március 24-én?

"Ne viseljen maszkot, ha nem beteg!"

És ha már "komolyan vétel", ne felejtsük el azt sem, hogy a veszélyhelyzet 12. napján sikerült csupán gazdaságvédelmi intézkedésekről döntenie a kormánynak, miközben Európa számos országában sokkal nagyobb segítséget nyújtó intézkedéseket jelentettek be. Ja, és szintén a veszélyhelyzet 12. napjában sikerült eljutni oda, hogy minden intenzív ágy mellett dolgozó orvosnak és nővérnek speciális védőmaszk jár...

Innen nézve valóban egyedülálló a magyar kormány teljesítménye.

Ja, és emlékezzünk meg azért Kásler Miklós ugyanebben a videóban megfogalmazott másik "aztakurva" érzést kiváltó mondatáról is:

A „rendkívül kedvező járványparaméterek” mellett Magyarországon „a halálozás össz-száma lényegesen alatta maradt az elmúlt évek halálozási számainak”, így nem lehet azt mondani, hogy „bárkit bármiféle hátrány ért volna”. Minden ami ezen kívül van, „az szómágia és számháború” – mondta.

Kásler Miklós esetleg megkrédezhetné a több mint 500, koronavírusban elhunyt beteg családtagjait arról, érte-e őket bármiféle hátrány az elmúlt hónapokban.