Napi szürreális: Állítólag a Riposton keresztül üzennek a Pesti úti idősotthonból Karácsony Gergelynek

Arról cikket írni, hogy a kormánypárti hazugsággyár egyik túlfűtött kazánja, a Ripost gátlástalán álhírekkel elégíti ki az egybites szavazók szegényes lelki szükségleteit, olyan, mint arról értekezni hosszasan, hogy nyáron süt a nap. Időnként azonban így is képesek aljasággal feltankolt gondolati ütvefúróval kiváltani az emberből az "aztarohadt" felkiáltást.

Elöljáróban: akik az elmúlt években bármilyen formában jártak egészségügyi intézményben, azoknak a következő sorok különösen alkalmasak lehetnek a nyugalom megzavarására.

A nővéreknek még vécépapírt és szappant is saját pénzből kell venniük... semmi sem változott a Pesti úti idősotthonban a járvány kitörése óta. Karácsony Gergely főpolgármester, a fenntartó hónapok óta nem kérdezte meg tőlük, miért nem tudják ellátni az idős gondozottakat. Az ápolók szerint nem tisztességes, hogy lehetetlen körülmények között kell dolgozniuk, ezért most a Ripost segítségével üzennek a főpolgármesternek: itt a lista, mire lenne szükségük, de azonnal! - írja a Ripost.

Majd hozzáteszik, hogy Karácsony Gergely főpolgármester a veszélyhelyzet 83. napjáig sem tette be a lábát az intézménybe, noha a főváros mint fenntartó felelős az ottani állapotokért és a lakókért. Így hát, a nővérek a hasábjain mondják el neki, mit gondolnak, és mire lenne azonnal szükség.

Attól most tekintsünk el, hogy Véber György is elégedetten csettintene a még gondolkodni képes emberi lényből a fentiek által kiváltott verbális reakcióra. Inkább tegyünk fel egy nagyon egyszerű kérdést, amit talán még a Ripost hasábok agypusztításával kifejlesztett mélysötét pronyóréteg is képest feldolgozni:

A Mediaworks futószalagjain vajon az elmúlt években miért nem "üzentek" azok a nővérek, akik gyakorlatilag az ország összes állami fenntartású kórházában saját pénzből vennék a szappant és a WC-papírt, ha lenne annyi fizetésük? Mert amúgy az nincs. Ahogy szappan és WC-papír se az ország állami fenntartású egészségügyi intézményeiben.

Ja, megvan: mert azok a nővérek, akik így nyilatkoznának - nem csak a Ripostnak, bárkinek -, Magyarország határain belül biztosan nem dolgoznának többet az egészségügyben.

A járvány kitörése után amúgy az Alfahír több olyan fővárosi kórházban járt, ahol koronavírus ide vagy oda, hiába keresték a szappant, az óvintézkedések nyomát sem találták. A Ripost erről nem írt.

És csak, hogy senkiben ne maradjanak kérdőjelek: A KDNP nem is olyan régen épp egy Ripost cikkre hivatkozva kérte számon Karácsony Gergelyt.