Napi szomorú: 50 százalékkal csökken Dzsudzsák fizetése

A koronavírus-járvány okozta negatív gazdasági hatások miatt. :(

Ötven százalékkal csökkenthetik Dzsudzsák Balázsék fizetését, továbbá a légiósokra nézve is korlátozó intézkedéseket vezethetnek be a bajnokságban – írta meg a Csakfoci.hu.

A portál arab sajtóhírekre hivatkozva arról számol be, hogy az egyesült arab emírségekbeli klubokat is elérték a koronavírus-járvány okozta negatív gazdasági hatások, amelyek következtében súlyos döntéseket hozhatnak meg a bajnokságban.

A kora.ae szerint az arab kluboknál, így a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Al-Ainnál is

50 százalékos fizetéscsökkentést vezethetnek be, továbbá a légiósokra nézve is jelentős változásokat írhat elő a szövetség a következő idénytől.

Az Al-Bayan azt írja, hogy a 2020/21-es kiírástól kezdve az eddigi 5 helyett maximum 4 külföldi játékost jelölhetnek a keretbe a klubok annak érdekében, hogy kevesebb légióst foglalkoztassanak, így mérsékelve a kiadásokat.

A magyar válogatott labdarúgó ellátása miatt azért nem kell aggódnunk. Egyrészt mert eurómilliós fizetésekről van szó, másrészt mert Orbán Viktorék egyébként sem hagynak egyetlen nertársat sem az út szélén. Ezt bizonyították is Dzsudzsák diplomata útlevelével, vagy mikor a futballistára nem vonatkoztak a karanténnal kapcsolatos sazbályok. De kellemes "nekünk mindent szabad" sztori volt az is, mikor Szijjártó Péter külügyminiszter és Dzsudzsák Balázs a koronavírus-járvány lassítása érdekében zárt kapuk mögött lejátszott Honvéd-MTK kupameccsről posztolt.

Dzsudzsákjövője az araboknál egyébként egyelőre kérdéses, szerződése június végéig érvényes, de jelenlegi klubja még hivatalosan nem jelezte, hogy él a további kétéves opcióval.