Mielőtt az újabb „kommunista diktatúra” felé vette volna az irányt Orbán, a magyar kormány 165 milliós templomfelújítással lepte meg a belarusz elnököt

Itthon már úgyis minden rendben van, szóval nem gond, ha pár száz milliót elköltenek totálisan felesleges dolgokra. Hetente.

Ahogy azt nálunk is olvashattad, a populista vezér „kapcsolatépítés” céljából ma Minszkbe utazott, itt találkozik Alekszandr Lukasenko elnökkel. A két kormányfő papíron a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztésének és közös projektek megvalósításának lehetőségeit vitatja meg a mai nap folyamán.

Úgy tűnik, Orbán tutira ment, hiszen még a látogatása előtt, tegnap megjelent a Magyar Közlönyben egy rendelet, amivel a miniszterelnök 165 millió forint átcsoportosítását rendeli el Mogiljev városában található Uszpenszkij Szűz Mária és Szent Sztaniszláv Székesegyház rekonstrukciójának támogatására.

Kiváló! Nem is találhattak volna jobb helyet ennek a pénznek - gondolhatják, hiszen az elmúlt hónapokban tönkrement tízezrekkel úgysem tudnak mit kezdeni.

Egyébként nem is a diktátorokhoz és diktatúrákhoz különösen vonzódó kiégett despota elutazásával van a gond, sokkal inkább azzal, hogy gyaníthatóan ezúttal is visszajön majd.