Nem becsületsértés, hogy Bayer Zsolt azt mondta Nagy Blankáról, hogy "egy igazi, kretén, barom állat"

Kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróság felmentette a fideszes agressziószelepet a becsületsértés vádja alól. Örömében el is küldte az ítéletről szóló dokumentumot az őt foglalkoztató a Magyar Nemzetnek.

A pert Nagy Blanka kezdeményezte a Magyar Nemzet publicistája ellen, miután Bayer Zsolt – akkor még a Magyar Idők munkatársaként az Echo TV-ben – különféle jelzőkkel illette a 18 éves diáklányt.

A hőzöngésgenerátor egyebek mellett azt mondta Nagy Blankáról, hogy csak 18 éves, „és már egy igazi, kretén, barom állat”. Majd később szerencsétlen, nyomorult, ócska kis prolinak nevezte a gimnazistát. A bíróság azonban ma úgy döntött, hogy a publicista nem követett el becsületsértést.

"A döntés értelmében Nagy Blanka magánvádló az általa lerótt tízezer forint eljárási illetéket maga visel".

A Magyar Nemzet egyébként arról annak idején nem sietett beszámolni, hogy a Fidesz-média különböző szervilis orbánista szegletei tavaly több sajtópert is buktak azért, mert számos hazugságot állítottak Nagy Blankáról, sőt gusztustalansági versenyben igyekeztek lejáratni a diáklányt. Bayer Zsolttal az élen, bár ez mint kiderült, Nerisztánban abszolút normális.