Turizmus támogatása Orbánisztánban: Vajon Pest megyének vagy Mészáros Lőrinc szállodáinak osztott több pénzt a kormány?

Oké, egy másik cikkünkben majd kérdezünk nehezebbet is.

A Pénzügyminisztérium hazai forrásból indít szálláshelyek fejlesztését és bővítését támogató pályázatot 2 milliárd forint keretösszeggel Pest megyei vállalkozások részére. Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig összesen 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.

- jelentette ki Varga Mihály.

A program keretében 2 milliárd forint értékben, 60 és 300 millió forint közötti támogatások igényelhetők. Ezek a szálláshelyi szolgáltatások színvonalának emelésére, infrastrukturális fejlesztésekre használhatók fel, valamint fejleszthető a szálláshelyek üzemeltetése és hatékonysága is.

Néhány hete a Magyar Turisztikai Ügynökség 83 milliárd forintot osztott ki szállodafejlesztésre. A pályázatra csak bizonyos körök tudtak jelentkezni. Miközben a turisztikai ügynökség a családok támogatásáról hablatyolt, Orbán legismertebb strómanjának hoteljei a 17 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kaptak. Ezzel szinte párhuzamos százakat rúgtak ki.

Így aztán nagyjából nyolcadannyi pénzt oszt turizmusra a kormány egy teljes megyében, mint amennyit Lölőke kapott a szállodáira.