El tudod képzelni, hogy úgy működjön az Index, mint az Origo?

A szerkesztőség szerint veszélyben van a függetlenségük.

A portál közel két éve hozta létre az úgynevezett függetlenség-barométert, ezt állították át tegnap este, most a Független helyett a Veszélyben tartományra mutat.

Azt érezzük: Az Index szerkesztősége veszélyben van. Kívülről ugyanis olyan befolyás ért minket, amelynek vége a szerkesztőség megszűnése lehet. Aggódunk, hogy egy csapásra, egy szervezeti váltással elvesznek azok az értékek is, amelyek miatt ma az Index az ország legnagyobb és legolvasottabb lapja lett.

- írta a lap főszerkesztője, Dull Szabolcs, akinek állásfoglalását a szerkesztőség tagjai is aláírták.

A következő napokban eldől az Index sorsa…Beszámolunk a fejleményekről itt, az Indexen és a Facebookon, ameddig tudunk. Ameddig lehet. Ameddig szabad.

- tette hozzá Dull, aki sokat sejtetően kijelentette, olyan újságot csinálna, „amelyben nem politikusok, kormányzati kijáróemberek vagy gazdasági szereplők mondják meg, milyen cikket kell kirakni vagy levenni”, és „amelynél nem a tanácsadóként feltűnő, kétes hírű politikai kavarók határozzák meg, hogy a szerkesztőség hogyan és milyen felállásban dolgozzon”.

A Media1 elérte az Index.hu-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnökét, Bodolai László szerint félrevezették az Indexet, és csak félreértésről van szó.

Valóban? Vagy tovább bővül Orbán médiapiacot már eddig is nagyjából 80%-ban lefedő, 0-24-ben propagandát gyártó médiabirodalma?