Egy Magyarországról sokat eláruló adat: A TV2 Tények volt a legnézettebb műsor az elmúlt héten

A "hírt" az Origo ünnepelte meg egy "cikkben". Legalább tudjuk, miért lehet Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke.

Továbbra is a TV2 vezeti a nézettségi versenyt. A múlt héten a legnézettebb műsor pedig a vasárnapi Tények adása volt. A június 15-i hetet is a TV2 nyerte meg, a hét legnézettebb hazai tévéműsora a Tények volt, június 21-én, vasárnap este több mint 713 ezren nézték, ez kereken húsz százalékos közönségarányt jelentett a Nielsen közönségmérése szerint. A Tények Plusz szintén igen népszerű, a legerősebb estéjén, június 18-án 637 ezren követték a teljes lakosságból, ez 20,4 százalékos közönségarányt hozott - írja az orbánista médium.

Hozzáteszik, hogy a Tények egyébként is nagyszerűen szerepelt a múlt héten, "minden nap a teljes lakosságot tekintve megverte a másik kereskedelmi híradót". A másik kereskedelmi híradó pedig az RTL Híradó, aminek a nevét "elfelejtették" közölni, miközben a "Tények" szót leírták három sorban négyszer. És a nem Orbánánusz-izgató hírportálok az ilyen információk mellett meg szokták említeni a tényszerűség kedvéért, hogy egyébként 

éves szinten az RTL Klub eddig 94 , míg a TV2 72 estét nyert meg. Ez azt jelenti, hogy az RTL Klub az esték 57 százalékában, míg a TV2 az esték 43százalékában mondhatta magát piacvezetőnek a 18-49-es korcsoportban.

Az ugyanakkor siralmas adat, hogy Magyarországon nap mint nap több százezer ember nézi ezt: