A NER egy képben: Orbán haverja/strómanja adja át az érmeket Orbán kedvenc csapatának, amit a magyar emberek finanszíroztak

Van annak egy különös bája, amikor a miniszterelnök házi malacperselye a miniszterelnök csapatának oszt ki érmeket, ami egyébként az övé. És a "siker" mellesleg 68 milliárdunkba került.

Először lett története során bajnoki dobogós a Felcsút, az NB I. harmadik helyezettje lett, miután az utolsó fordulóban 2-1-re legyőzte a Kispestet. Ez azt jelenti, hogy a 2020/21-es Európa Liga selejtezőjében a bajnoki második Mol Fehérvár és a kupagyőztes Kispest mellett a felcsútiak indulhatnak. Ahogy pedig Mészáros Lőrinc az üres lelátók előtt a játékosok nyakába akasztotta a bronzérmeket, abban az egész magyar valóság benne volt.

Már írtunk róla, hogy az Orbán által alapított Felcsút Utánpótlás Nevelésért Alapítvány 2011 óta 53 milliárdra tett szert. A profi csapatot működtető Puskás Futball Club Kft.-hoz befolyt összeg pedig 15,4 milliárd forint. Tehát, 2011 óta 68,4 milliárd forintot pumpáltak a felcsúti fociba. Orbán focijába, ahol bár szurkoló nincs, falu méretű stadion igen.

És hogy nehogy maradjanak kérdőjelek azt illetően, hogy kit/kiket szeretne kiszolgálni a felcsúti megalománia, Mészáros Lőrinc megmutatta, hogy még csak MLSZ sem kell, ők házon belül megoldják a saját jutalmazásukat. Ha kell, talán majd szurkolókat is vásárolnak idővel, hogy a nemzetközi kupában ne az üres lelától előtt égjen a miniszterelnök bio csocsóasztala.

Az NB 1 egyébként mára olyan színvonalas lett, hogy végül is, aki nyer, az NER. Szóval, mindegy.