Orbánnak előre le volt írva, mit fog majd "észrevenni" Jakab Péter felszólalásában

Régóta tudjuk, hogy csak papírból reagál a hozzá intézett kérdésekre, amit kommunikációs káderei előre legépeltek, de tegnap ez a tény egy különösen szekunder szégyen gellert kapott.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke hétfőn a parlamentben több kínos dologgal is szembesítette Orbánt, aminek egyik hozadéka az volt, hogy Kövér László először fenyegetéssel, majd szómegvonással ismét bizonyította: nyugodtan szólíathatjuk elvtársnak.

A másik viszont annak a ténynek az újbóli alátámasztása lett, hogy Orbánnak teljesen mindegy, mit kérdeznek tőle, mindenre az előre legyártott paneleket olvassa fel, akkor is, ha az egyántalán nem illeszedik a kontextusba. Ezúttal végig arról beszélt, hogy mit vett észre Jakab Péter felszólalásában. Csak kár, hogy ezt egy olyan szövegben "fedezte fel", ami valószínűleg előre ki volt nyomtatva. Azt ugyanis nehéz elképzelni, hogy a miniszterelnök komplett, összefüggő szöveget rittyentene az A4-esre, miközben éppen felkérdezik.

A kormányfő monológja ráadásul annyira "spontán" észrevétel volt, hogy a Fidesz közösségi médiakáderei pár percen belül már videót is posztoltak róla:

A gyépés propagandán és a kormányzati hazugságokon túl ez a szónki képesség lehet az oka, hogy Orbán 2006 óta kerüli a nyilvános politikai vitákat.