Holnap Semmelweis-nap lesz, ezért a fideszes polgármester küldött az egészségügyi dolgozóknak egy szívecskés levelet, egy idézetet, és két emojit

Mi a közös az almában, az almalében és a papírszívben? Mindegyikkel kifejezhető a hála - legalábbis a kormánypárti politikusok szerint.

Németh Szilárd almával mondott köszönetet a mentősöknek, az V. kerület fideszes polgármestere almalével gondoskodott az idősekről, Bicske kormánypárti városvezetője pedig szívecskés levéllel ismerte el az egészségügyi dolgozók munkáját.

Bármilyen hihetetlen, holnap, mint minden évben, a kormánypárti politikusok nélkül is Semmelweis-nap lesz, a bicskei polgármester, Bálint Istvánné, aki a Fidesz színeiben indult, mégis úgy érezte levelet kell küldenie az egészségügyi dolgozóknak.

Hogy mi volt a levélben? Nem, nem pénzjutalom, hanem

  • egy idézet Teréz anyától,
  • két emoji,
  • egy piros papírszív,
  • és egy imádkozó, összetett kezeket ábrázoló piktogram.

Az egészségügyi dolgozók - legalábbis egy részük - holnap kapják meg az egyszeri, bruttó 500 ezer forintos jutalmat, más kérdés, hogy ezt leszámítva továbbra is szánalmasan alacsony bérekkel szúrja ki a szemüket hazánk erős és rendkívül büszke kormánya. Pedig pár alma, meg néhány kedves üzenet nem akadályozza meg sem az ápolókat, sem a mentősöket, ahogyan az orvosokat sem abban, hogy tömegével hagyják el az országot.