Így elemezte Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc a felcsúti kisokost, ami egy "remekmű" - Videó

Május végén mutatták be a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem együttműködésének közös gyermekét, a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet. A 444 észrevette, hogy az ünnepélyes eseményről most bővebb beszámolót is közölt a felcsúti klub.

Egy hónappal ezelőtt, május 30-án a Puskás Akadémia Sport- és Konferencia-központjában mutatták be a Puskás Akadémia és a Testnevelési Egyetem kiadásában megjelent Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet, ami már Orbán Facebook-oldalára is felkerült.

A rendezvényen ott lebzselt Orbán Viktor, aki ugye a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója, Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke, Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke, Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora, Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Szöllősi György, Orbán kedvenc sportlapjának főszerkesztője, az akadémia korábbi sajtófőnöke és Jakab János, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia felügyelő bizottságának elnöke, az NB I-be feljutó Budafok tiszteletbeli elnöke is.

Mészáros Lőrinc többek között azt mondta a műről: "A könyv nemcsak a labdarúgásban, hanem más sportágakban is a modern képzés alapvetése lehet.”

Továbbá eme kiváló rendezvényen jelentette ki Orbán, hogy  „a magyar foci mindig is vigaszt és elégtételt jelentett a nemzet számára, hiszen a nehéz időkben a zöld gyepen, szemtől szemben le lehetett győzni a megszálló ország csapatát is, tehát a futballt a kultúra és a történelem részeként kell kezelni”.

A jelentőségteljes eseményről most egy bővebb beszámoló is napvilágot látott, ebből pedig kiderült, hogy bár Mészáros Lőrinc nem olvasta a könyvet, de legalább belelapozott.

"Én magam is belelapozgattam és nagyon érdekes a könyv. Habár tankönyv a minősítése, ajánlom minden szakembernek. És talán minden gyereknek is ajánlani fogjuk, ha eljutnak abba a korba, mikor tudják értelmezni ezt a könyvet - mondta.

Orbán Viktor pedig a művészet kategóriájába sorolta a futballt:

"mi a művészet kategóriájába soroljuk, mert a mi fölfogásunk, mi úgy értjük a magyar futballt, hogy az alapvetően zseniális megsejtések és ihletettségek története."

Btw. a veszélyhelyzet kihirdetése előtt Orbán fociakadémiája csekély 3 milliárd forint extra taót zsebelt be. Miután a kormányfő által alapított Felcsút Utánpótlás Nevelésért Alapítvány 2011 óta 53 milliárdra tett szert. A profi csapatot működtető Puskás Futball Club Kft.-hez befolyt összeg pedig 15,4 milliárd forint. Tehát, 2011 óta összesen 68,4 milliárd forintot pumpáltak a felcsúti fociba. Orbán focijába, ahol bár szurkoló nincs, falu méretű stadion igen. És van Mészáros Lőrincük is, aki a hétvégén ki is osztotta az MLSZ helyett a bajnokságban elért harmadik helyezért járó érmeket.