A Fidesz Semmelweis-nap alkalmából most nem alázza meg az egészségügyi dolgozókat

Erről egy közleményt is kiadtak.

Ma megbecsülésre, nem megalázásra számíthatnak az egészségügyi dolgozók - áll a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Semmelweis-nap alkalmából kiadott közleményében.

Annak talán jobban örülnének, ha nem csak ma nem lennének megalázva, de egyelőre ennyi futja a kormánypárttól. Azt is leírták egyébként, hogy "2010 óta jelentősen emelkedett az orvosok, az ápolók, a mentők, a háziorvosok, a gyerekorvosok és a védőnők bére, az egészségügyi pályára készülő fiatalokat a szakképzésben és a felsőoktatásban is jelentős ösztöndíjakkal támogatják".

2010 óta az orvosok bére átlagosan a két és félszeresére emelkedett, és 2022-re az ápolók bére is két és félszeresére emelkedik. Országszerte megújulnak a kórházak, a szakrendelők, a háziorvosi rendelők, a nővérszállók, hogy méltó munkakörülményeket és lakhatást is biztosítsunk az egészségügyi dolgozók számára - fogalmaz a közlemény. Vagyis: minden tökéletes.

Ellenben: Gyurcsány!

A baloldal több ezer egészségügyi dolgozót tett az utcára és üldözött el az országból, és akit nem küldtek el, azt is megalázóan alacsony bérekért dolgoztatták. A baloldal az elmúlt években sem támogatta az egészségügyi béremeléseket, a mostani járványügyi helyzetben pedig a védekezésben résztvevőket, a kórházakat támadták és kamuvideóval próbálták lejáratni a mentőket. 

A ma kivtelesen nem megalázott eü dolgozók egyébként mától kapják elvileg a beígért 500 forintos juttaást, ami uygebár nem 500 ezer forint, csak annak a nettó értéke.

A Jobbik éppen ezért bejelentette, hogy követelik a kormánytól, hogy az 500 ezer forint valóban 500 ezer forint legyen. Lukács László György a párt szakpolitikusa beszélt a napokban megérkező egyszeri bérkiegészítésről, amivel kapcsolatban megjegyezte, hogy a jogosultak körét ki kell szélesíteni, hiszen ezt a támogatást megérdemlik például a patikusok, a gyógytornászok is.

Közölte, hogy a kormánynak előre kellene hoznia, az őszre tervezett egészségügyi béremelést, ősz végére pedig a következő évekre tervezett 32 százalékos emelést vezessék be.