Tarlós István feljelentette saját magát

Napi #tarlósistvánnemfoglalkozikkarácsonygergellyel rovatunk következik.

Tarlós István mostanában úgy jár be a Magyar Nemzet szerkesztőségébe, mintha ott dolgozna. Ja, mondjuk már az is megvolt, hiszen az önkormányzati választás kampányában saját magát méltató cikkeket írt a lapba. Szóval a Magyar Nemzet heti egy Tarlós István interjúval minimum megörvendezteti a nagyérdeműt, aki ezekben - azt az 1700 alkalmat leszámítva - egyáltalán nem foglalkozik Karácsony Gergellyel.

Tarlós István mintegy két hete egyébként az Azonnalinak adott interjújában két dolgot is mondott a főpolgármesterrel kapcsolatban a másik 96-on kívül:

Az egyik:

Nyolcadik hónapja nem én vagyok a főpolgármester, az új főpolgármestert én nem akarom bántani, az ellenzéki online média meg úgy védi és építgeti, hogy az már kezd kínos lenni a számára. 

És a másik:

Nézzék, nem foglalkozom Karácsonnyal. Én nem keresem. Ha nem merült volna fel a Lánchíd-ügy, és nem kérdeznének meg erről, most se foglalkoznék vele.

És mivel Tarlós István azóta sem foglalkozik Karácsony Gergellyel a heti 3-4 alkalmon kívül, most a Magyar Nemzetben  is csak éppen annyira foglalkozott a főpolgármesterrel, hogy róla szólt az interjú 98 százaléka. A lényeget tökéletesen összefoglalja az erre a célra megalkotott lead:

Tarlós István minden olyan, a korábbi ciklusokat érintő ügyben feljelentést tett hétfőn, amelyeket a főváros baloldali vezetése korrupciógyanúra hivatkozva vizsgálna. A volt főpolgármester szerint a főváros jelenlegi vezetése ezzel a saját eredménytelenségéről kívánja elterelni a figyelmet.

Minderről Tarlós részleteiben így beszélt:

Lényeg, hogy minden héten el lehessen mondani, le lehessen írni addig az ellenzéki sajtóban, egymás mellett a szavakat: vizsgálóbizottság, korábbi városvezetés, adósság, korrupció. Ez a fő cél. Ha már most tudják, hogy ezek az ügyek, közbeszerzések, lebonyolítások korrupciógyanúsak, feljelentést kellett volna tenniük. Én ezt hétfőn megtettem helyettük az országos rendőrfőkapitánynál. Ne hipotetikus kommunikáció legyen, hanem tisztázzuk a helyzetet.

Szóval, úgy tűnik, Tarlós István feljelentette saját magát azért, mert zavarja, hogy a jelenlegi városvezetés megvizsgálja a korábbi városvezetés gyanús ügyleteit. Végül is, igaz, ami igaz, Tarlós István itt is inkább magával foglalkozik, mintsem Karácsony Gergellyel. Derék.