Így hazudhatott bármit a Fidesz-média a 2018-as választás előtt

Ahogy teheti ezt most is.

Vona Gábor sorra nyeri a pereket a kormánymédiával szemben azok miatt az állítások miatt, amikkel a 2018-as válsztási kampányban a magyar sajtótörténelemben példátlan módon igyekeztek lejáratni a Jobbik akkori elnökét. Egy ebből az időszakból származó ordas hazugság végére került pont a napokban is, erről az egykori pártelnök a Facebook-oldalán számolt be: bocsánatot kért a Mediaworks, mert 2018 januárjában épp azt találták ki, hogy Vona Gábor iszlám terrorszervezetekkel találkozgat.

Vajon mennyit ér egy bocsánatkérés 2 évvel a választás után?

A helyzet ráadáasul azóta is változatlan, minden nap azt gondoljuk, hogy a magyar közélet és a kormányzati gyépés legaljakampány már nem tud tovább avászkodni a szintalattinál is 234-szer mélyebb tartományok alá, mégis újra és újra megkapjuk a durva impulzusokat az arcunkba: De igen.

Egy újságírónak tulajdonképpen már nincs is lehetősége szavakban kifejezni, hogy valójában milyen mélységekben járunk. Már a Ripost, a Lokál és a 888.hu megszületésekor is vészesen kapkodtuk a levegőt életveszélyt sejtve, majd jött Terry Black TV2-es performansza, ami után megannyi virágot kellett elhelyeznünk az élve eltemetett minőségi közbeszéd és sajtóetika sírjára.

Magyarország elős számú keresztény hazafijának, a miniszterelnöknek hívott Orbán Viktornak már 2018-ban is az volt a legütősebb "politikai érve" a kihívójával szemben, hogy lebuzizta.

Mire számíthatunk 2022-ben?