Kereszténydemokrácia: Fél kg kokaint és 138 kg marihuánát foglaltak le a fideszes képviselő fiánál és társainál

A gyanú szerint a díler, W. Roland 2019 áprilisa óta adta tovább társainak a terítésre szánt kábítószert, amit a másik három férfi, M. Andonisz, K. János és K. Gábor továbbértékesített.

Az Alfahír információi szerint Fót Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselőjének, Kovács József Tibornak egyik fia volt érintett abban a rendőrségi akcióban, mely során – a hatóság honlapján olvasható beszámoló szerint - június 25-én mintegy

fél kilogramm kokaint és 138 kilogramm marihuánát foglaltak le.

A rajtaütésen 7 millió forint készpénzt találtak, valamint fény derült arra is, hogy a bűnszervezet még bitcoint is bányászott erre a célra kialakított számítógépekkel. A füvet valószínűleg ők maguk termesztették, az egyik épület erre volt kialakítva.

A rendőrség jelentős mennyiségű kábítószerrel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a négy középkorú férfival szemben.

Az Alfahír úgy tudja, a dílerek közül K. Gábor valójában Kovács képviselő fia, ezt támasztja alá a szerdai közgyűlésen tett napirend előtti felszólalás is. Ebben Kovács József Tibor arról beszél, hogy nagyobbik fiát június 25-én délután a Készenléti Rendőrség az otthonukban kereste, de ő már nem velük, hanem hét éve Budapesten él.

„Akármilyen ügy is lesz, ez az ügy tőlünk teljesen független, minket nem érint semmiben sem (…) semmi közünk semmihez, sem nekem, sem a családom többi tagjának” - fogalmazott Kovács József Tibor.

A monológja 08:35-től látható.