Bár rég nem látott tűz pusztítja, nem kell rémüldözni, mert az Amazonas nem is olyan nagy

Idén is aktuális Bencsik András örökérvényűje.

Az Amazonas-medencében 20 százalékkal nőtt meg a lángoló területek mértéke idén júniusra a tavalyi adatokhoz képest, ezzel 13 éves rekord dőlt meg a brazil kormányzati adatok alapján. Mivel csak most kezdődtek el a száraz hónapok Brazíliában, a kutatók attól félnek, hogy az idei erdőtüzek a tavalyi, katasztrofális pusztításnál is rosszabbak lehetnek - írja a BBC.

Bár a 2019-es tüzek világszerte hatalmas felháborodást váltottak ki, Orbán Viktor haverját, Jair Bolsonaro elnököt ez nem különösebben hatotta meg, köszönte szépen, nem kérte - "nem leszünk gyarmat" felkiáltással - a G7-ek 20 millió dolláros gyorssegélyét sem, amit az erdőtüzek megfékezésére szántak.

Így aztán az Orbán segglyuka köré hetente spirálba rendeződő agypusztítás-felelősök is jobbnak látták megmagyarázni, hogy nincs is baj ezzel az egész Amazonas lángolással.

Kósa Lajos elárulta, hogy valójában csak a bozótos ég, Bencsik András pedig még továbbgondolta a továbbgondolhatatlant. Azt, amitől már talán a hithű fideszes Sajtóklub-rajongók agyában is lerepült az ékszíj. 

A Sajtóklub egyik kvintesszenciája akkor közölte:

Az Amazonas annyira nem is nagy. Talán nem kellene ilyen rémülten jajveszékelni.

És hogy honnan tudta már 2019 nyarán a gond méretét ilyen tűpontosan a világtörténelem lapjaira környezetvédelemből új fejezetet író Bencsik?

Hát, megnézte a Google Maps-en.

Okítása ma is aktuális, nézzed te is a térképet, ha aggódnál! Ha nincs kéznél net, jó a focilabda is.