Hogyan lesz szebb és rendezettebb az Óbudai-sziget a kormány szerint? Ezer fa kivágásával!

Így elég nehéz lesz elhitetniük Orbánéknak azt, hogy ők bizony tényleg zöldülnek.

Évek óta széles körű egyetértés van arról, hogy a Hajógyári-sziget a főváros olyan kihasználatlan és rendezetlen zöldterülete, amelynek sport-, szabadidős és kulturális célú fejlesztése indokolt. A sziget a jelenlegi állapotánál sokkal szebb, rendezettebb lesz

- válaszolta a Miniszterelnökség a Népszava kérdéseire, hozzátéve, a fakivágás védett természeti területen kizárólag külön természetvédelmi engedély alapján végezhető, ilyen eljárás pedig jelenleg nincs folyamatban.

Kedden vált világossá, hogy a kormány a kormány nagyszabású gátépítésbe kezdene a területen. Emiatt pedig közel három hektárnyi erdőt kellene kiirtani, de a beruházás a gátak és zsilipek rendszere az árvízszintet is megemelné.

Korábban Karácsony Gergely egyértelművé tette, hogy a főváros nem járul hozzá egy olyan projekthez, ami ezer fa kivágásával járhat, a Népszava szerint az előző városvezetés még az önkormányzati választások előtt négy nappal tulajdonosi hozzájárulást adott a tervezéshez szükséges, geotechnikai feltáró fúrások elvégzéséhez.