Brenner Koloman az Országgyűlés alelnöke

Másodjára már megválasztotta parlamenti alelnöknek az Országgyűlés a Jobbik politikusát.

Emlékezetes, hogy a Fidesz a hét elején 30 éves szokásjogot rúgott fel azzal, hogy nem támogatta a párt jelöltjét a parlamenti szavazáson, dacára annak, hogy minden más kormánypárti és ellenzéki tisztségviselőt megszavaztak. Az ellenzéki párt szerint példátlan és kicsinyes volt a kormánypártok akciója, akik ezzel egyúttal megnevezték legnagyobb politikai ellenfelüket.

Fontosnak tartja, hogy ebben a pozíciójában is megjeleníthesse a nemzeti egységet. Hazánkban az elmúlt harminc év folyamatai miatt – a demokratikus és jogállami berendezkedés formális megteremtése mellett – elmaradt a történelmi igazságtétel. A rendszerváltozás utáni évek a magyaroknak nem az elvárt jólétet és biztonságot hozták el, ezért legfontosabb célkitűzése ennek orvoslása.

- szögezte le az országgyűlési alelnökké választott néppárti politikus.

Brenner Koloman soproni poncichter polgárként és felelős értelmiségiként azért lépett politikai pályára a Jobbikban, mert a Fidesz egypárti túlhatalmával szemben a demokratikus rend és a jogállam védelmét kiemelkedően fontosnak tartja.

Az új alelnök a nemzetközi kapcsolatokban is hasznosíthatja eddigi tapasztalatát. A hazai német nemzetiséghez tartozó, egykori egyetemi vezető és kutató kiemelt feladatának tartja a határon túli magyarság, valamint az Európában őshonos nemzetiségek jogainak szélesítését és védelmét is.