Végre: A külügyi államtitkár Fidesz-tag lett!

Menczer Tamás külügyi államtitkár Fidesz-tag lett. Hát miért éppen most? Ilyen kockázatot vállalni a mai helyzetben, amikor tényleg csak egyetlen hajszálon múlik, melyik pillanatban bukik a NER!

Vajon mi motiválhatta a fiatalembert, hogy ilyen súlyos döntést hozzon? És hogy ráadásul ezt halált megvető bátorsággal kiposztolja a Facebookra, hogy megtudja az egész világ. És még az ajánlóit sem rejti véka alá. Ez igen!

De amíg például ez tényleg sokkoló volt többféle szempontból is...

…amíg Adolf Hitler a teljes összeomlás árnyékában, halála előtt egy hónappal gratulál a végsőkig fanatizált Hitlerjugend gyerekkatonáknak 1945. március 20-án, addig az Orbán-rendszer 10. évének derekán egy már eleve magas kormányzati pozíciót betöltő személy világgá kürtöli az egypártrendszert kiépítő Fideszhez való csatlakozását, és azt írja:

ideje a párttal is erősíteni a köteléket. Tegnap óta a Fidesz tagja vagyok. Az ajánlók névsorára mindig büszke leszek”, nos, ez teljesen másféle módon sokkoló.

Nem is tudom, miért, de a Feketék fehéren című vígjáték alábbi jelenete ugrott be erről az igazán hősies tettről:

Sok szerencsét a most már Fidesz-tag államtitkárnak a további harcokhoz! Mindig töretlenül bíznia kell abban, hogy az épp aktuális harc lesz a végső!