Figyelem: A baloldal veszélyezteti, de a Fidesz megvédi a nyugdíjak kiváló vásárlóértékét!

Minderről Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő tarott felejthetetlen sajtótájékoztatót vasárnap.

A Fidesz-KDNP a 2021-es központi költségvetés elfogadásával a válságos idők ellenére is biztosítja a 13. havi nyugdíj visszaépítését, megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét - mondta az Fidelitas egykori sztárja.

Hozzátette, hogy ezzel szemben a büdzsé elutasításával ugyanaz a baloldal mondott nemet a 13. havi nyugdíjra, amely a kormányzásakor eltörölt egyhavi nyugdíjat, valamint folyamatosan emelte a rezsit. Ez mutatja a különbséget a Fidesz-KDNP és a balliberálisok válságkezelése között - jelentette ki a magyar nyugdíjasok egyik megmentője.

Fel is sorolta, hogy a mostani kormány rezsit csökkent, rezsiutalványt ad, nyugdíjprémiumot fizet. És ez jó. Kijelentette továbbá, hogy 2010-ben szövetséget kötöttek az idősekkel, és azt be is tartják.

Kár, hogy mindez pl. nem segített azon a 29 ezer forintból élő idős házaspáron, akik júniusban csak azért nem haltak éhen, mert a magyar emberek számos adományt gyűjtöttek nekik.

Egyébként, miközben Orbán strómanjának szállodáit szobánként 77 millióért újítják fel, a béreket mindössze 7, a nyugdíjakat pedig 3 százalékkal tervezik emelni.

De ez mindegy, a Fidesz azért büszke rá, hogy lesz 13. havi nyugdíj. Ami amúgy heti, de lesz majd 4 heti is. És tulajdonképpen visszaadják, mert a Gyurcsány elvette. Igaz, hogy az 10 éve volt, de nem az a lényeg, hanem a szándék. A jóságos kormányunk idősek felé áradó mérhetetlen megbecsülése.