Drasztikus lépésre szánta el magát Siófok polgármestere: Betiltaná az alkoholfogyasztást a város közterületein

Lengyel Róbert tisztában van vele, hogy felesleges azonnali eredményeket várni, ahogyan azzal is, hogy döntése nem arat majd osztatlan sikert.

A nyári szezon beköszöntével ellepték a Balatont a turisták, Siófokra mindez természetesen hatványozottan igaz. Nem csoda, hogy ezzel párhuzamosan a bűncselekmények száma is emelkedni kezdett.

Siófok egész területére rendelnénk el közterületi (utcákon, tereken, vízparti sétányokon) alkoholfogyasztási tilalmat. Próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból "kiszabaduló" ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken.

A másik, hogy korlátoznánk a kereskedelmi üzletekben (tehát nem a vendéglátóhelyeken, hanem a boltokban) az éjszakai órákban történő, jelenleg korlátlan alkoholvásárlást. Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva

- írta a polgármester.

 

Borítókép: zsurpubi.hu