Van bőr a pofáján: enyhítésért fellebbezett Kaleta Gábor

A több mint 19 ezer pedofil kép miatt elítélt volt perui nagykövet egy évet kapott, amit két és fél évre felfüggesztettek, emellett 540 ezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie. Mindent beismert, most mégis fellebbezett az ellen az enyhe ítélet ellen, amin egy ország háborodott fel.

Kaleta védője fellebbezett, ezért az ügy másodfokon folytatódik

- tudta meg a HVG a Fővárosi Törvényszéktől.

Emlékezetes, hogy a Szijjártó Péter által limai nagykövetnek kinevezett Kaleta ügyvédje azzal védekezett, hogy védence mélyen vallásos ember, mi több, óriási lelkiismeret-furdalása van.

Mintha a vallásosságának bármiféle köze lenne tettéhez. Egy normális országban ennek semmilyen befolyása nem lehetne egy ilyen aberrált ember cselekedetének ügyére. Maximum annyi, hogy miután kap 10 év letöltendőt, a börtönben imára kulcsolja a kezét, miközben társai „szeretgetik”.

Nem mindenki úszta meg annyival, mint Kaleta Gábor. A pedofilhálózat ügyében folytatott nemzetközi nyomozás eredményeként ugyanis több mint 300 embert tartóztattak le 30-nál is több országból. Az ítéletek a delikvens által elkövetett bűncselekmény súlyától, no meg az adott állam törvényeitől függően eltérőek, a legsúlyosabb eddig 15 év börtönbüntetés volt. Persze ott nem Polt Péternek hívják a főügyészt.

Kaleta „bünetétése” egyébként komoly kérdéseket vet fel. Például, ha valaki mostantól embert öl, de utána beközli, hogy lelkiismeret furdalása van, és mélyen vallásos, akkor hasonlóan enyhe ítéletre számíthat majd, vagy ehhez mindenképpen nagykövetnek is kell lenni?

És vajon ezek után mi tart vissza egy olyan embert, akinek közel 20 ezer pedofil kép volt a gépén, attól, hogy a jövőben netán ne csak online hódoljon "szenvedélyének"?

A rá kiszabott büntetés biztosan nem...

 

(Borítókép: Szijjártó Péter külügyminiszter, mellette Kaleta Gábor perui magyar nagykövet - 2017-ben Fotó: MTI KKM)