Kövér László: "Nem annyira fontos, hogy külföldön töltsük el a szabadságunkat"

Az Országgyűlés elnöke az Info Rádió keddi, Aréna című műsorában hagyott felejthetetlen nyomokat a hazai interjútörténelem lapjain.

Kövér László a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban kifejtette: még egy-két hónapot, de akár egy évet is várni kell, amíg elkészül a vakcina, és akkor talán ki lehet mondani, hogy véget ért a járvány. Hozzátette, hogy hogy az a világgazdasági modell, amelynek mi is a részei vagyunk, jelen formájában nem fenntartható.

Felértékelődnek az emberi kapcsolatok, más dolgok viszont leértékelődnek: "nem annyira fontos, hogy külföldön töltsük el a szabadságunkat" - fogalmazott.

A kiváló turisztikai útmutatón és egyben szociológiai, valamit kultúrális tanulmányon túl a felhatalmazási törvényről is szót ejtett, ami szintén kiváló ötlete volt a kormánynak.

Először is indokolatlannak nevezte a felhatalmazási törvényt ért kritikákat, "hiszen az elsők között adta vissza a magyar kormány a felhatalmazást a parlamentnek". Ez annak is köszönhető, hogy "a legelsők között vette észre a veszélyt és próbált elébe menni ennek az intézkedéseivel" - mutatott rá. Megjegyezte továbbá, hogy az ellenzék nyilvánvaló álhíreket próbált meg politikai kampányeszközzé emelni.
    
Kövér László ráadásul úgy látja, az emberek olyan mértékben értettek egyet a járvány miatt hozott intézkedésekkel, amely jóval túlnyúlik a kormánypártok támogatottságán. A magyaroknak a politikai intézményekbe, a kormányba vetett bizalma erősebb, mint az európai átlag - mondta.

Ennyi pedig pont elég mára Kövér Lászlóból.