Vajon Kaleta Gábor aberrációi miatt egyéb szigorúan titkos információk is más országok birtokába jutottak?

Vajon Kaleta Gábor aberrációi miatt egyéb szigorúan titkos információk is más országok birtokába jutottak?
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Kínáról azt mondják, hogy a termékhamisítás fellegvára. Magyarországon úgy tűnik, személyiségeket másolunk. Van gázszerelőnk, aki olyan okos, mint Zuckerberg, vagy okosabb, van Kaleta Gáborunk, aki a "magyar Jeffrey Epstein", bár vagyona még legfényesebb időszakában sem ért fel amerikai példaképének vagyonának töredékével sem.

Magyarország perui nagyköveteként hivatalosan havonta valahol 2 500 000 és 3 000 000 forint fizetésért intézte a Peruban élő magyar kolónia (???) ügyes bajos dolgait. Az ügyek gördülékenységét elősegítve informatikai és telekommunikációs eszközök is a nagykövet rendelkezésére álltak, mely eszközöket a hivatali időn túl magáncélokra is használta. A magyar hazát szolgálni ilyen messze az otthontól lemondásokkal és nehézségekkel teletűzdelt feladat, így egyetlen magyar adófizető polgár sem sajnálta az ilyen módon hasznosított, a költségvetésből erre a célra elköltött forintokat.

Hogy pontosan mikortól, milyen okból és milyen módszerekkel figyelte meg a spanyol rendőrség vezette nemzetközi nyomozócsoport Kaleta Gábort, az egyelőre számunkra még tisztázatlan. Beszélik ezt is, azt is. Az viszont tény, hogy a Magyar Állam tulajdonában lévő számítógépen és egyéb kommunikációs eszközökön több mint 19 ezer, 18 éven aluli kiskorúról készült, szexuális tartalmú képet találtak - ezt Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője is megerősítette -, ami összeegyeztethetetlen az amúgy elég speciális stílusjegyeket tartalmazó magyar illiberális, ámde keresztény utópisztikus fikcióval is, mégúgy a világ egyéb területein uralkodó a valóságtól kevésbé elrugaszkodott világnézetekkel.

Amikor egy nemzetközi nyomozócsoport vizsgál egy számítástechnikai eszközt, akkor vajon úgy derítik-e fel a szennyes dokumentumokat, hogy a szóban forgó számítógép eredeti funkciójából eredő információkat becsszóra nem monitorozzák? Vagy Kaleta Gábor aberrációi miatt egyéb, szigorúan titkos információk is más országok birtokába jutottak?

Esetleg kiszivároghattak-e más kevésbé jogi formulák alapján működő szervezetekhez is titkos információk?  Kell-e Kaleta Gábornak egyéb büntetőjogi felelősségét vizsgálni, vagy a rá kiszabott 1.5 év felfüggesztett börtönbüntetés és 540 000 forint megfizetésével megváltotta jegyét a jó útra térés felé rohanó gyorsvonatra?