A Polt Péter által vezetett ügyészségnek köszönhető az az enyhe büntetés, ami ellen Kocsis Máté kikelt magából

Mindannyian ismerjük a nagyszerű Magyar népmesék sorozat azon részét, amikor a Bíró okos lányát teszi próbára a jó Mátyás királyunk. 

Ha a bíró leányának adtuk volna feladatul, hogy találjon elfogadható érvelést arra nézve, hogy miként fordulhat elő, hogy Kaleta Gábor védőügyvédje, Mester Csaba egy személyben a Fehér Liliom Egyesület tagja, amely szervezet a kiskorúakkal szemben elkövetett szexuális zaklatások ellen kíván fellépni, szegény édesapjának hamar felbomlott volna a feje és teste közötti közvetlen együttműködés rendszere.

Úgy tűnik, a NER kifejezetten táptalaja az említett és ehhez hasonló ellentéteknek. Mentségükre szolgáljon: speciális, a világon egyedülálló politikai szubkultúrában szocializálódtak hithű vezéreink. A hosszú évek alatt szinte észrevétlenül fejlődtek meggyőződéses kommunistából, gyökereiket megtagadó, szélsőjobb politikai elittel szimpatizáló hatalommá. Innen egy makarenkói perdülettel teremtették meg saját illiberális rendszerüket, ami igazán nem is értelmezhető, hogy pontosan melyik ezelőtt vallott nézeteikkel van koherenciában. Ha pedig a KDNP-vel kötött házasságukkal együtt tárgyaljuk ezt a kifejezetten bonyolult logikai buborékhalmazt, hát fejlődéstan kutató legyen a talpán, aki szakmai vélemény tud megfogalmazni a Fidesz evolúciójáról.

Tehát ezen elvek mentén, a (fideszes) Polt Péter által vezetett ügyészségnek köszönhető az az enyhe büntetés, ami ellen pl. Kocsis Máté kikelt magából.