Úgy tűnik, Kocsis Máté is elfelejtette, ki van az ügyészség élén

Na, jó, inkább csak úgy csinál, mint aki elfelejtette.

A pedofil bűncselekmények kapcsán nincs bocsánat, nem lehet megértés - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kocsis Máté - a gyermekpornográf felvételek birtoklása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - Kaleta Gábor volt perui nagykövet tettéről azt mondta, az ügy rávilágított arra, hogy a jelenlegi szabályozás nem mindig megfelelő, illetve elég nagy a bírói mérlegelés lehetősége. Szerinte átfogó problémáról van szó, nem egy konkrét szexuális bűncselekmény történt egy vagy több gyermek sérelmére, hanem az elkövető számítógépén találtak több ezer fényképet.

Vagyis Kocsis Máté is felült ugyanarra a kommunikációs bullshitrollerre, amit Orbán lökött be pénteken a Kossuth Rádióban, és aminek segítségével a kormánypártok igyekeznek elhitetni, hogy nekik becsszó semmi közük a volt fideszes nagykövet aberrációjának elkenegetéséhez.

Teszi mindezt úgy, hogy:

1. az ügyészséget még mindig Polt Péter vezeti, 

2. Kaletát tavaly tavasszal teljes titokban hozták haza, és bár tagadják, de erős rá a gyanú, hogy a TEK volt az "elkövető",

3. Kaleta fideszesként töltötte be a perui nagyköveti pozíciót, és rendkívül naivnak kell lenni ahhoz, hogy feltételezzük, ez nem befolyásolta az ítélethozatalt,

4. az üggyel kapcsolatban az Országgyűlés Külügyi Bizottságában az elhangzottakat 10 évre titkosították.