Majka: Gyomorforgató, hogy egy meccsen ülhetnek 22 ezren, a zeneipart meg sz.patják! - videó

A zenész Facebook-videóban reagált arra, hogy „Palkovics úr” megszellőztette: augusztus 15-e után sem lehet majd az országban ötszáz fősnél nagyobb rendezvényeket tartani.

Majoros Péter úgy érezte, eljött az idő, amikor „valamit mondani kell”, mert ez az egész így „nagyon nem korrekt”. Kiemelte, itt lehet hivatkozni mindenféle oltásra, meg arra, hogy milyen jól kezelte a kormány a helyzetet, de valójában az döntött, hogy

a magyar lakosság összességében példásan járt el.

Majka szerint felháborító viszont, hogy a járványellenes intézkedéseket tekintve kettős mérce működik hazánkban, ugyanis valakinek szabad tömegrendezvényt szervezni, és van, akinek nem.

Példaként többek között az Újpest-Fradi futballderbit említette, ahol 22 ezer szurkoló zsúfolódott össze a lelátókon, az pedig szerinte gyomorforgató, hogy Magyarországon semmit nem lehet, de ezt például igen.

Nem Majka az egyetlen a könnyűzenei iparban, aki kettős mércét emleget a kormányzati döntéssekkel kapcsolatban. Pásztor Anna, az Anna and the Barbies énekesnője a Spirit FM-en beszélt arról, hogy szerinte igazságtalan, hogy koncertek nem lehetnek, de például focimeccsek igen.

Elárulta, hogy az együttes tagjainak csaknem fele elment pizzafutárnak, klímaszerelőnek, ráadásul felélik a tartalékaikat. A dobosuk például abból tartja fent magát, amit egy kis faház építésére tett félre.

Az énekesnő úgy véli, a fél éves leállás sok zenekar végét jelentheti.

Vannak olyan törvények, amiket egyszerűen nem tudok elfogadni

- mondta.

Majka egyébként a videójában minden előadót arra kért, hogy hallassa a hangját, és jelezze a döntéshozóknak, hogy hozzanak szerdán egy olyan bölcs döntést, amivel mindenki jól jár, és hagy csinálják azt, ami a dolguk.